Телеканалу NewsOne Нацрада винесла попередження

Читать на русском
Перевірка встановила, що відео про дії російської авіації в Сирії, показане в передачі Світова політика з Олегом Волошиним, було семантично нейтральним, проте слова ведучого в позитивному руслі зображували впливу держави-агресора в Сирії.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу NewsOne через коментар ведучого про «могутність» російської авіації в Сирії.

Як повідомляє Укрінформ, регулятор розцінив слова ведучого Олега Волошина в ефірі 17 грудня як «популяризацію або пропаганду правоохоронних органів, армії, інших військових або силових формувань держави-агресора», пише «Слово і Діло».

Доступ до телевізора: як зміниться життя українців із переходом на цифрове мовленняЩо потрібно знати про цифрове телебачення та які ризики пов’язані з його появою – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Ведучий NewsOne, зокрема, охарактеризував кадри участі російської авіації на стороні сирійського режиму словом «міць».

«Думаю, багато дискусій щодо перспектив врегулювання ситуації на Донбасі були б здоровішими і з великим раціональним зерном і усвідомленням, що Україна реально може, а чого Україна реально не може добитися в даній ситуації, якби подібні кадри участі російської авіації в кампанії Сирії регулярно бували б на українському телебаченні. Тому що це... подобається це - чи не подобається..., але це є міць», - сказав він.

Перевірка встановила, що відео про дії російської авіації в Сирії, показане в передачі «Світова політика» з Олегом Волошиним, було семантично нейтральним, проте слова ведучого в позитивному руслі зображували впливу держави-агресора в Сирії.

Генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов не визнав порушення, однак зазначив, що після цього випадку телепрограма «Світова політика з Олегом Волошиним» припинила виходити в ефірі ліцензіата.

Телеканал NewsOne зобов'язали протягом місяця усунути недоліки.

Також нагадаємо, що «Інтер» подає до суду на Національну раду.

Раніше повідомлялося, Димінський вибув зі складу власників телеканалу ZIK.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: