Луценко назвав санкції піар-ходом Кремля

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко не вбачає сенсу зважати на санкції, запроваджені Росією проти 322 громадян та 68 компаній України.

Генеральний прокурор Юрій Луценко не вбачає сенсу зважати на санкції, запроваджені Росією проти 322 громадян та 68 компаній України.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав, виступаючи перед студентами Українського католицького університету.

Росія запровадила економічні санкції проти України: що пишуть у соцмережахРосія запровадила економічні санкції проти 322 українців і 68 компаній. До списку увійшли, зокрема, Юлія Тимошенко, син президента та Арсен Аваков.

За його словами, це піар-хід російського керівництва «для створення серед підданих російської імперії враження, що вони ще щось можуть у цьому світі».

«Якщо Путіну завадив цей (український – ред.) список, це предмет гордощів для нас. Якщо він думає, що когось цим налякає, то навряд чи», – додав він.

Генпрокурор зізнався, що перевірив, чи є він у санкційному списку: «І з задоволенням побачив, що є. Значить, я на правильному шляху».

Однак, за словами Луценка, в Росії він не був давно й поки не планує.

«Про що говорив, умовно кажучи, Гітлер, абсолютно не цікавило Черчілля. Про що заявляв Гіммлер або Гебельс, абсолютно не цікавило Рузвельта, він був у своєму праві, захищаючи свою цивілізацію. Я так само», – зазначив він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про запровадження спеціальних економічних заходів щодо 322 українських громадян і 68 компаній.

Пізніше в РФ пояснили, що санкції проти України не остаточні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: