У РФ пояснили, що санкції проти України не остаточні

Читать на русском
Спеціальні економічні санкції щодо 322 українських громадян і 68 компаній, запроваджені Росією, не остаточні. Їх можуть скасувати чи розширити списки.

Спеціальні економічні санкції щодо 322 українських громадян і 68 компаній, запроваджені Росією, не мають остаточного характеру.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на уряд РФ.

Навіщо насправді Путіну санкції проти України?Президент РФ Володимир Путін підписав указ про запровадження спеціальних економічних заходів проти України.

У Росії стверджують, що все залежатиме від дій керівництва України. Також уряд РФ вважає, що «в кожному разі, ці заходи не торкнуться життя звичайних громадян України».

Уряд Росії стверджує, що скасує економічні заходи в разі скасування Україною обмежувальних заходів, запроваджених щодо російських громадян і юридичних осіб.

Нагадаємо, 1 листопада прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про запровадження спеціальних економічних заходів щодо 322 українських громадян і 68 компаній.

Зокрема, до списку санкцій потрапили Олексій Порошенко – старший син президента України, а також лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова СБУ Василь Грицак, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, голова Генштабу Віктор Муженко, міністр оборони Степан Полторак.

Також «Слово і Діло» писало, хто з бізнесменів потрапив до санкційного списку.

Нагадаємо, Володимир Путін доручив уряду підготувати санкції щодо України. Рішення пов'язане з «недружніми діями Києва». У списку санкцій України перебувають понад 1700 фізичних і понад 780 юридичних осіб, більшість з яких – російські. Останні обмеження влада запровадила у вересні, коли під санкції потрапили «РЖД Логістика», «Промкомплекспласт» і «Газгольдер».

Раніше Україна, Норвегія та країни-претенденти на вступ до Євросоюзу Албанія й Чорногорія приєдналися до рішення ЄС про продовження ще на шість місяців санкцій проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: