У Кремлі відхрестилися від можливого обміну Сенцова на трьох росіян

Читать на русском
Дмитру Пєскову нічого не відомо про плани обміну засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова на засуджених у США трьох росіян.

Прес-секретарю глави РФ Дмитру Пєскову нічого не відомо про плани обміну засудженого в Росії за звинуваченням у тероризмі українського режисера Олега Сенцова на засуджених у США росіян Віктора Бута та Костянтина Ярошенка та Марію Бутіну, яка перебуває під вартою.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив у понеділок, 1 жовтня, в ефірі радіостанції «Говорит Москва».

У Росії опублікували фото Сенцова, котрий потрапив до лікарніУправління федеральної служби виконання покарань РФ по Ямало-Ненецькому автономному окрузі опублікувало фото засудженого українського режисера Олега Сенцова.

«Ні. Нічого не відомо», – сказав Пєсков, відповідаючи на запитання.

Напередодні «Новая газета» з посиланням на джерело, близьке до переговорів з обміну, повідомила про нібито обговорювану Москвою видачу Сенцова за умови повернення до Росії Бута, Ярошенка та Бутіної.

Раніше Міністерство закордонних справ України закликало Росію допустити українських лікарів до режисера Олега Сенцова, який голодує в російській в'язниці.

Нагадаємо, 28 вересня Сенцова вивезли з колонії до лікарні міста Лабитнангі для планового обстеження. Тоді ж російські тюремники оприлюднили фото політв'язня під час медогляду.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в підготовці терактів на півострові під час окупації Росією та зберіганні зброї та вибухівки.

25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували до колонії в місті Лабитнангі.

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських в'язнів. За ці майже три місяці він пережив декілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється. Він голодує вже 139 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: