Росія запровадила економічні санкції проти України: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Росія запровадила економічні санкції проти 322 українців і 68 компаній. До списку увійшли, зокрема, Юлія Тимошенко, син президента та Арсен Аваков.
Слово і Діло

Росія запровадила економічні санкції проти 322 громадян України та 68 компаній. Указ сьогодні підписав російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

Санкції передбачають блокування безготівкових рахунків і майна на території Росія, а також заборону на виведення капіталу за межі РФ. Обмеження поширилися на низку народних депутатів і міністрів (зокрема, Володимира Омеляна, Степана Полторака, Арсена Авакова), спікера Верховної Ради Андрія Парубія, голову «Нафтогазу» Андрія Коболєва, генерального прокурора Юрія Луценка, сина президента України Олексія Порошенка.

«Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах думають з приводу російських санкцій.

«Щось мені підказує, що перед виборами багато хто із задоволенням хотів би потрапити до цієї команди «русофобів». Вважайте це списком «українських патріотів» за версією Кремля, не факт, що він дуже точний. З політиками, чиновниками й військовими все зрозуміло. Цікаво, чи багато з перерахованих товаришів реально мають активи в РФ», – написав журналіст Роман Цимбалюк.

«Санкційний список РФ – повна лажа. Скоріш за все, це піар-хід, щоб із декількома пристойними прізвищами поставити прізвища агентів впливу РФ, видаючи їх тим самим за борців із путінізмом. Там не вистачає Вілкула, Мураєва та Медведчука», – вважає волонтер Мирослав Гай.

«Там є купа нардепів, там є політики та олігархи. Там є бізнес. Але там немає Петра Олексійовича (ну, припустимо, це дипломатичний крок, бо все ж президент), але там немає й «Рошену» з його дочками. Причому з політиків там не лише БПП, там і всі комбати, там і Тимошенко зі своїми депутатами. Навіть Борю «Вішати будемо потім» Філатова не забули. Ну а Фукс і Григоришин – це взагалі цікаво. Загалом, потрапили всі, крім «Рошену», – написав Денис Гороховський.

«Засмутився б, якби не потрапив до списку санкцій РФ. Українцю бути другом Московії ганебно, тому радий, що включаючи мене до списку санкцій, Кремль сам визнав мене й багатьох моїх колег з українського уряду людиною чіткої проукраїнської, прозахідної та просто єдиної нормальної позиції», – написав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Весь цей список (це стосується й українських компаній також) – частина пропагандистської гібридної кампанії перед виборами в Україні. Внести хаос і суб'єктивізм. Підкинути дров і піддати жару», – вважає Олег Пономар.

«Санкції Росії – смішний список, який ніяк не впливає на тих, хто до нього потрапив. Невеликий ефект може бути на компанії, але після торгової війни, яку Росії розпочала в 2013 році, основної шкоди вже завдано й тепер важеля тиску не залишилося. Тим більше, що санкції стосуються не торгової діяльності, а виведення капіталу з Росії. А оскільки ні в кого з юридичних осіб там немає жодних рахунків (за рідкісним винятком повних ідіотів, яких, звичайно ж, не можна виключати), то й санкції мають чисто символічний піар-характер», – написав Сергій Фурса.

Нагадаємо, в Європейському Союзі йде обговорення нових санкцій проти Росії через кібератаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: