Рейтинг партії Меркель оновив антирекорд

Читать на русском
В опитуванні взяли участь 1,9 тисячі чоловік. Воно був опубліковане на тлі виборів, які проходять в неділю у федеральній землі Гессен.

Рейтинг консервативного блоку Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС) канцлера Німеччини Ангели Меркель продовжує залишатися на рекордно низькому рівні.

Такі опубліковані в неділю, 28 жовтня, результати опитування громадської думки, яке було проведене службою Emnid на замовлення газети Bild am Sonntag, пише «Слово і Діло».

Навіщо Меркель вирішила створити Радбез ЄС?Канцлер Федеральної республіки Німеччина Ангела Меркель виступає за створення Ради безпеки Європейського Союзу на ротаційній основі.

На поточний момент за консерваторів готові віддати голоси 24% німців - це на один процентний пункт менше, ніж тижнем раніше. На початку жовтня їхній рейтинг становив 27%, що на той момент також стало рекордно низьким показником. Для порівняння: на виборах до Бундестагу в минулому році блок ХДС/ХСС набрав 32,9%.

Друге місце в рейтингу з 20% займають «зелені», які на тлі дизельного скандалу нарощують популярність у всіх федеральних землях. На третьому місці - праві популісти з Альтернативи для Німеччини з 16%. Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) - четверта із 15%. Ліва партія і ліберали користуються підтримкою 10% виборців.

В опитуванні взяли участь 1,9 тисячі чоловік. Воно був опубліковане на тлі виборів, які проходять в неділю у федеральній землі Гессен. Як очікується, ХДС і СДПН істотно втратять позиції в цьому регіоні.

Раніше стала відома дата візиту Меркель до Києва.

Також нагадаємо, Меркель хоче створити радбез Євросоюзу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: