У Болгарії затримали чиновників, які допомагали українцям отримувати паспорти

Читать на русском
Генеральна прокуратура Болгарії в понеділок, 29 жовтня, повідомила про проведення розслідування щодо співробітників відомства у справах болгар, які проживають за кордоном.

Співробітники правоохоронних органів Болгарії викрили посадових осіб, які за гроші допомагали іноземцям із країн, що не входять до ЄС, отримати болгарські паспорта.

Про це пише DW, передає «Слово і Діло».

Генеральна прокуратура Болгарії в понеділок, 29 жовтня, повідомила про проведення розслідування щодо співробітників відомства у справах болгар, які проживають за кордоном. Підозрюваних звинувачують у корупції, підробці документів, зловживанні службовим становищем і створенні кримінального угруповання.

Після того як люди ставали громадянами Болгарії, вони могли вільно пересуватися і проживати на території ЄС. За інформацією ЗМІ, покупцями паспортів були громадяни України, Молдови та Македонії. В даних країнах проживають етнічні болгарські меншини. Представники цих меншин, надавши докази про наявність болгарських коренів, отримують можливість подавати заяви на отримання громадянства Болгарії. Чиновників підозрюють у тому, що вони за винагороду надавали підроблені довідки особам, які не є болгарами.

Підозрювані отримували приблизно п'ять тисяч євро за одну таку підроблену довідку, а за тиждень їх видавали близько тридцяти. Поліція затримала керівника відомства у справах болгар, які проживають за кордоном, і близько двадцяти інших підозрюваних.

Раніше президент Болгарії прокоментував вбивство журналістки.

Також відзначимо, що Болгарія готова до реалізації «Турецького потоку».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: