Вбивство болгарської журналістки: ймовірного вбивцю затримали

Читать на русском
Болгарські правоохоронці затримали ймовірного вбивцю тележурналістки Вікторії Марінової, яку знайшли мертвою 6 жовтня.

Болгарські правоохоронці затримали ймовірного вбивцю тележурналістки Вікторії Марінової, яку знайшли мертвою 6 жовтня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє болгарський портал Darik News.

МВС Болгарії повідомило подробиці вбивства журналісткиУ Болгарії підтвердили, що журналістка Вікторія Марінова перед вбивством була зґвалтована. Слідство розглядає кілька теорій.

Повідомляється, що затриманий – іноземний громадянин. За непідтвердженою інформацією, йдеться про громадянина Румунії з паспортом Молдови.

Зараз підозрюваного допитують у поліції міста Русе.

Як повідомлялось, у болгарському місті Русе згвалтували і вбили адміністративного директора і ведучу регіонального каналу TVN Вікторію Марінову. Варто зазначити, що останньою темою, над якою працювала Вікторія Марінова, був так званий GPGate – скандал навколо розкрадання коштів з фондів ЄС.

В ЄС у відповідь на вбивство журналістки заявили, що болгарська влада повинна негайно притягнути до відповідальності вбивць журналістки.

Нагадаємо, це вже третє за рік вбивство журналіста-розслідувача в ЄС - у жовтні 2017 року на Мальті було вбито журналістку Дафну Каруану Галісію, у лютому 2018-го у Словаччині вбили журналіста Яна Куцяка з нареченою. Вбивство у Словаччині спричинило найбільші з 1989 року протести і зрештою - відставку уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: