На Закарпатті чиновники з угорськими паспортами звільняються

Читать на русском
На Закарпатті чиновники з угорськими паспортами, що потрапили в «чорний список» сайту Миротворець, почали писати заяви на звільнення.

Закарпатські чиновники з угорськими паспортами, що потрапили в «чорний список» сайту Миротворець, почали писати заяви на звільнення із обійманих посад.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 11 жовтня, повідомляє Mukachevo.net.

За даними видання, директор Варієвської ЗОШ Олександр Марку (Берегівський район, село Вари/Варієво) написав заяву на звільнення через наявність угорського громадянства. У той же час, Марку є і депутатом районної ради сьомого скликання. Питання про складання депутатського мандата поки не піднімається.

«Написали заяви на звільнення і Жанна Цурі (головний спеціаліст відділу грошових виплат і компенсацій управління соціального захисту Берегівської РДА) і Ельвіра Русин (головний спеціаліст відділу економічного розвитку і торгівлі Берегівської РДА). Також, за попередньою інформацією, над аналогічною заявою роздумує і директор Гечанської ЗОШ Бейло Якоб (село Геча, Берегівський район), який також за сумісництвом є депутатом», - пише видання.

Зазначені люди недавно потрапили в список сайту Миротворець як особи, які нібито мають подвійне громадянство.

У свою чергу, Миротворець розповів, звідки у нього списки закарпатців з угорськими паспортами.

«У нас вся база даних Угорщини за паспортами є. Складність полягала в тому, щоб вибрати з неї громадян України та прогнати через список українських чиновників на Закарпатті. Але ми з цим впоралися, розробивши методику і відповідні фільтри», - повідомила редакція сайту.

В редакції скандального сайту запевняють, що ці списки вони вкрали у російських спецслужб у 2015 році.

«Базу цю ми поцупили у російських спецслужб ще в 2015 році. Як виявилося, вони дуже активно працюють по Угорщині. На жаль, паспорти Угорщини, видані громадянам України, після 2015 року в ній відсутні, але ми працюємо над цим», - підкреслили в організації.

Раніше сайт Центру Миротворець розширив список власників угорських паспортів до понад 500 людей.

Напередодні Миротворець опублікував список із 313 закарпатців, власників угорських паспортів. Більшість з них є держслужбовцями і чиновниками місцевого самоврядування. У базі раніше виявився і сам Сійярто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: