Болгарія готова до реалізації «Турецького потоку»

Читать на русском
Влада Болгарії спільно з колегами в Брюсселі, Сербії, Македонії, Угорщині та Австрії займаються пошуками правильної адміністративної формули.

Болгарія володіє всією необхідною інфраструктурою для реалізації гілки газопроводу «Турецький потік».

Як пише «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр країни Бойко Борисов, пишуть «Известия».

Туреччина відновлює проект газопроводу «Турецький потік» в обхід УкраїниТуреччина оголосила про готовність приступити до будівництва першої нитки газопроводу «Турецький потік», будівництво якого призведе до скорочення транзиту природного газу територією України.

«Болгарія вже володіє всією необхідною інфраструктурою, тому необхідності у фінансуванні додаткових споруд немає. Крім цього, у зв'язку з проектом «Південний потік» уже була проведена експропріація всієї нерухомості, розташованої в зоні будівництва», - повідомив болгарський прем'єр.

Борисов зазначив, що уряд країни спільно з колегами в Брюсселі, Сербії, Македонії, Угорщині та Австрії займається пошуками «правильної адміністративної формули».

Оператор проекту «Газпром» заявив, що компанія розглядає два варіанти траси майбутньої гілки: через Туреччину, Грецію та Італію (проект «Посейдон») і через Туреччину й Болгарію в бік австрійського Баумгартена.

Нагадаємо, раніше Порошенко назвав причину, через яку не зможуть завершити «Північний потік-2».

У Туреччині назвали дату запуску газопроводу TANAP.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: