Клімкін відреагував на внесення українців із угорськими паспортами на «Миротворець»

Читать на русском
Клімкін особливо підкреслив, що цей перелік українських угорців, представлений на сайті, який містить список осіб, причетних до агресії проти України.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін засуджує публікацію списку українських держслужбовців і депутатів місцевих рад, які нібито отримали угорське громадянство, на сайті «Миротворець».

Главу МЗС Угорщини внесли до бази «Миротворця»Сійярто нагадали його висловлювання про утиск угорців на Закарпатті та негативні висловлювання з приводу освітньої реформи

Про це Клімкін заявив в Ужгороді на спільній прес-конференції з головою товариства угорців України, народним депутатом Василем Брензовичем, передає «Слово і Діло».

Клімкін зазначив, що громадянам із подвійним громадянством заборонено працювати в державних органах, але те, як були поширені списки порушників, є, на його думку, неприйнятним.

«Ми всі прекрасно розуміємо, що закони треба виконувати. У нас є стаття 19 закону про громадянство, а також стаття 19 закону про державну службу. Всі це прекрасно розуміють, і тут питань немає. Але я категорично проти того, щоб показувати на угорців пальцем як на зрадників, або травити угорців, або звинувачувати їх у сепаратизмі», - пояснив він.

Клімкін особливо підкреслив, що цей перелік українських угорців, представлений на сайті, який містить список осіб, причетних до агресії проти України.

«Мене турбує, що з'являється порівняння угорців, які отримали друге громадянство, і злочинців, які борються проти України. Ми повинні чітко сказати, що це не одне і те ж», - заявив міністр, додавши, що йому не відоме джерело походження опублікованих даних.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що закарпатські чиновники, яких сайт «Миротворець» вніс до списку власників подвійного громадянства Угорщини, почали писати заяви на звільнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: