Президент Болгарії прокоментував вбивство журналістки

Читать на русском
Президент Болгарії Румен Радев заявив, що вбивство журналістки Вікторії Маринової виявило високий рівень недовіри до правової системи держави.

Президент Болгарії Румен Радев заявив, що вбивство журналістки Вікторії Маринової виявило високий рівень недовіри до правової системи держави.

Це стосується як жителів країни, так і іноземців, пише «Слово і Діло».

Влада Болгарії розкрила подробиці розслідування вбивства журналісткиЧерез вбивство Маринової затриманий житель міста Русе Северин Красіміров. З 2007 року він був під наглядом правоохоронців.

«Я очікую, що правоохоронні і судові органи продемонструють не лише болгарським громадянам, але також і нашим міжнародним партнерам, що такі злочини в Болгарії ефективно розкриваються і караються за всією суворістю закону», - цитує заяву глави держави «РІА Новини» в понеділок, 15 жовтня.

12 жовтня підозрюваний у вбивстві Маринової, 21-річний Северин Красімов, визнав провину. Про це розповіла його мати. Вона заявила, що її син був сильно п'яний і нічого не пам'ятає. Молода людина нібито має розумову відсталість і раніше вживав спеціальні ліки, однак недавно припинив прийом препаратів.

Відбувати покарання Красімов хотів би в Німеччині, оскільки побоюється за своє життя в рідній країні.

Згідно з версією слідства, вбивство може бути пов'язане з розслідницькою діяльністю журналістки. Останньою темою, над якою працювала телеведуча, був так званий GPGate - скандал навколо розкрадання коштів фондів Європейського союзу.

Тіло жінки було виявлено в парку, про це стало відомо 8 жовтня. За даними правоохоронців, перед вбивством журналістку побили і згвалтували. Крім того, пропав телефон Маринової, а також ключі від машини і деякі предмети її одягу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: