Розгляд справи Мартиненка перенесли

Читать на русском
Один із членів колегії суддів у справі колишнього члена Верховної Ради перебуває у нарадчій кімнаті.

Суд переніс розгляд справи колишнього народного депутата Миколи Мартиненка про розкрадання коштів НАЕК «Енергоатом» і «Східного гірничо-збагачувального комбінату».

Таке рішення було ухвалено Шевченківським районним судом міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Засідання було перенесено в зв'язку з тим, що один із суддів колегії перебуває у нарадчій кімнаті по іншій справі.

Сам Мартиненко вбачає у цьому ознаки затягування. Він також стверджує, що офшорна фірма, яка фігурує у справі, з ним не пов'язана, а у Національного антикорупційного бюро немає відповідних доказів.

За інформацією «Судового репортера», суддя Дмитро Бугіль пішов до дорадчої кімнати в рамках кримінального провадження за обвинуваченням члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського в шахрайстві.

Як відомо, члена ВРП і арбітражного керуючого Олега Шкляра обвинувачують у незакінченому замаху на шахрайське заволодіння коштами в особливо великих розмірах, а саме 500 тисячами доларів.

За ці гроші Гречківський нібито мав забезпечити рішення у господарських судах на користь ТОВ «Богадар». Ця фірма запатентувала спосіб виготовлення квасу і квасного сусла. У 2016 році інша фірма-виробник оскаржувала дійсність цих патентів. За матеріалами справи, 21 вересня 2016 року адвокат Климчук, який діяв від імені компанії «Богадар», під контролем правоохоронців передав Шкляру частину грошей і той був затриманий.

У суді захист Гречківського і Шкляра відстоює версію, що Климчук діяв не як адвокат, а як провокатор.

Нагадаємо, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури почав зачитувати обвинувальний акт у справі Мартиненка. Раніше суд взяв під варту останнього затриманого фігуранта цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: