Суд починає розгляд справи Мартиненка по суті

Читать на русском
Шевченківський суд закінчив підготовче засідання у справі Мартиненка і призначив обвинувальний акт до розгляду.

Шевченківський суд закінчив підготовче засідання у справі Мартиненка і призначив обвинувальний акт до розгляду.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник обіцяє, що найближчим часом НАБУ надасть остаточну відповідь по справі МартиненкаСказано 16 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Про це повідомляє «Судовий репортер» у четвер, 27 вересня, пише «Слово і Діло».

Розгляд обвинувального акту призначено на 5 жовтня о 9.00. Також у підготовчому засіданні суд задовольнив відвід прокурора Андрія Перова. Цей відвід заявив адвокат Петро Бойко.

«У нас давній існує з ним конфлікт і не тільки в мене, а й я знаю, що в більшості моїх колег… Прокурор представляє не власний інтерес, не представляє інтереси приватні, а представляє і діє від імені держави. Я як адвокат і мої колеги, і обвинувачені вправі розраховувати не те, що прокурор буде об’єктивним, неупередженим… До таких елементів, як упередженість відноситься неприязнь прокурора до підсудного або інших учасників процесу. Прокурор Перов дозволяв собі поза процесом говорити Переломі, що «таких, як Ви, я ненавиджу, Ваше місце в тюрмі». Ця упередженість проявилася 6 грудня 2017 року… коли суддя відмовила в клопотанні прокурора, не дослухавши, почувши тільки перші слова про відмову, він крутнувся скочив і… так дверми, що аж посипалася штукатурка. Про це було написано і в пресі… Ми доставили йому не тільки негативні переживання, а й негативні наслідки», – повідомив Бойко.

Раніше НАБУ направило запити в Латвію по новому епізоду справи Мартиненка.

Також нагадаємо, суд зобов'язав банк перерахувати фірмі Мартиненка від «СхідГЗК» $ 2 мільйони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: