Гройсман розповів, коли ухвалять бюджет на 2019 рік

Читать на русском
До проекту бюджету депутати дали пропозицій на суму більш ніж 2 трильйони гривень, а ухвалити документ мають до 1 грудня.

Прем’єр-міністр Україна Володимир Гройсман прогнозує, що бюджет на 2019 рік буде ухвалений вчасно.

Як пише «Слово і Діло», про це він розповів «Укрінформу».

Бюджет-2019: що чекає на українців і чому нардепи поспішають голосуватиПарламент ухвалив за основу та в цілому проект постанови про висновки й пропозиції до проекту держбюджету на 2019 рік.

«Сьогодні головне питання – це фінансова стабільність. Бюджет 2019 року має бути реалістичним. Це означає, що доходи й видатки мають збігатися, а дефіцит бюджету – не більший, ніж заплановано, й із дуже чіткими джерелами його погашення. Виходячи з цього, ключовим, критичним фактором є те, щоб закон про державний бюджет був ухвалений до 1 грудня. Тоді ми зможемо планово продовжувати співпрацю з міжнародними фінансовими партнерами», – пояснив прем’єр.

Раніше глава уряду вже розповів, що бюджет-2019 має бути реалістичним.

Гройсман також сказав, що до проекту бюджету надійшло додаткових пропозицій від депутатів на суму 2 трильйони 200 мільярдів.

За його словами, зараз проект держбюджету обговорюється в межах комітетів, а Міністерство фінансів активно працює з народними депутатами.

«Після подання законопроекту до другого читання обов'язково будуть зустрічі з фракціями, комітетами та депутатами», – зазначив Гройсман.

Нагадаємо, Верховна Рада 18 жовтня ухвалила в першому читанні законопроект про державний бюджет на 2019 рік.

Раніше «Слово і Діло» аналізувало, як проект бюджету-2019 відрізняється від проекту на цей рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: