Сенцов стане для Росії тим, ким був Сахаров для СРСР – Клімкін

Читать на русском
Український політв'язень, режисер Олег Сенцов стане для Росії тим, ким був дисидент Андрій Сахаров для Союзу Радянських Соціалістичних Республік.

Український політв'язень, режисер Олег Сенцов стане для Росії тим, ким був дисидент Андрій Сахаров для Союзу Радянських Соціалістичних Республік.

Таку думку в ефірі телеканалу 112 Україна висловив глава МЗС України Павло Клімкін, передає «Слово і Діло».

Звільнення Сенцова: чи допоможе премія Сахарова та як домовитися з ПутінимСенцов став лауреатом премії Сахарова. За словами журналістів, більшість в Європарламенті підтримує кандидатуру українського режисера.

«Росія послідовно сподівалася, що після завершення голодування емоційна хвиля щодо його звільнення, про звільнення всіх політичних в'язнів і заручників почне вщухати. Насправді, з точністю до навпаки, і я дуже вдячний всім, хто був причетний до прийняття цього та інших рішень. Олег стане для Росії тим, ким був Сахаров для Радянського Союзу», - заявив він.

Раніше повідомлялося, що Олег Сенцов став лауреатом премії «За свободу думки» ім. Андрія Сахарова. Офіційна церемонія нагородження пройде в Страсбурзі 12 грудня. При цьому залишається відкритим питання особистої присутності Сенцова на церемонії нагородження. У разі відсутності українця нагороду отримає його родич або ж там буде стояти «порожній стілець».

Президент України Петро Порошенко вважає, що присудження Сахаровської премії українському політв'язню Олегу Сенцову прискорить його звільнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: