Сенцов їсть і «виглядає здоровим» – тюремники РФ

Читать на русском
Скарг на умови утримання, харчування і медичне обслуговування український режисер нібито не висловив.

Після припинення голодування український режисер Олег Сенцов, який знаходиться в колонії в російському місті Лабитнангі, регулярно вживає їжу під наглядом медиків.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, посилаючись на уповноваженого з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) Анатолія Сака, повідомляє ТАСС.

Тюремники Сенцова розповіли, що він їв у перший день після голодуванняУ РФ жінка-лікар з власної ініціативи поїхала на ринок, купила курку і особисто зварила для Сенцова бульйон. Тюремники розповіли, як режисер виходить з голодування.

Вона сказала, що Сак відвідав Сенцова в середу, 10 жовтня, і в'язень має вигляд цілком здорового. Москалькова стверджує, що режисер не скаржиться на умови утримання, харчування і медичне обслуговування.

Сак ознайомився з власноруч написаною Сенцовим заявою про припинення голодування із 6 жовтня, додала Москалькова. Режисер сказав Саку, що почувається добре, стверджує омбудсмен РФ.

Зазначимо, той самий Сак ще напередодні стверджував, що Сенцов не припиняв голодування.

Нагадаємо, Сенцов заявив про припинення голодування із 6 жовтня - через 145 днів після його початку. Його адвокат опублікував лист із заявою українця з таким рішенням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: