МОЗ залучить 101 мільйон для лікування українців за кордоном

Читать на русском
У МОЗ порахували, що 101 млн грн вистачить для лікування за кордоном орієнтовно 38 пацієнтів, а в черзі 96 осіб.

Після аналізу всіх бюджетних програм МОЗ України на 2018 рік відомство знайшло можливість перерозподілити 101 млн грн для програми «Лікування громадян України за кордоном».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Які ліки та аналізи мають бути безкоштовними й скільки з них безкоштовні насправдіУ МОЗ говорять, що безкоштовні ліки є, тому що діють різні програми. Чому ж нам доводиться оплачувати більшість аналізів та медпрепаратів власним коштом.

Такий перерозподіл бюджету міністерства ухвалив уряд 3 жовтня.

«101 мільйона гривень вистачить для лікування за кордоном орієнтовно 38 пацієнтів. Наразі на обліку осіб, які потребують лікування за кордоном, перебуває 96 людей. Тобто виділених коштів не вистачить для лікування всіх пацієнтів, що перебувають на обліку станом на 1 жовтня», - заявили в МОЗ.

Повідомляється, що майже всі програми МОЗ України недофінансовані порівняно з реальною потребою, а отже, можливість перерозподілу коштів у межах бюджету міністерства вичерпана.

«Впродовж 2018 року МОЗ неодноразово інформував народних депутатів щодо потреби додаткового фінансування. Міністерство впевнене, що спільними зусилля уряд і Верховна Рада зможуть віднайти можливість додаткового фінансування цієї програми», - підкреслюється у повідомленні.

Раніше «Слово і Діло» писало, що в Україні в так званій «черзі смертників», важкохворих українців, 240 пацієнтів. Їх родичі живуть під МОЗом, бо допомогти їм можуть тільки закордонном.

Також в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, які ліки українці можуть вимагати безплатно у лікарнях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: