МОЗ рекомендує додаток для перевірки надійності і ціни ліків

Читать на русском
Щоб захиститися від підробок або завищеної ціни на ліки Міністерство охорони здоров'я рекомендує використовувати додаток «Ліки Контроль».

Щоб захиститися від підробок або завищеної ціни на ліки Міністерство охорони здоров'я рекомендує використовувати додаток «Ліки Контроль» (більше за посиланням - http://likicontrol.com.ua/).

Як безкоштовно отримати ліки за держпрограмоюПрограма Доступні ліки діє в Україні вже понад рік. За програмою було виписано більш ніж 21 мільйон рецептів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала в.о. міністра Уляна Супрун, передає «Слово і Діло». За її словами, за допомогою програми можна перевірити, чи покриває оплату ваших ліків держава.

«У базу даних сервісу входять препарати, які є в програмі «Доступні ліки»(їхню вартість повністю або частково оплачує держава, більше тут - http://moz.gov.ua/dostupni-liki) і також в Національному переліку лікарських засобів ( препарати від найпоширеніших хвороб, які можна отримати безкоштовно в лікарні, більше - https://www.natsperelik.com.ua/)», - розповідає Супрун.

Далі вона пояснює, що «необхідно ввести в пошук додатку торгову назву або МНН (міжнародні непатентовані назви ліків, ред.) препарату і, якщо бачите позначку з лого цих програм, - обов'язково скористайтеся і не переплачуйте за ліки!».

Що ще можна перевірити в додатку «Ліки Контроль»:

  • знайти дешевші, однак настільки ж ефективні аналоги ліків;

  • ознайомитися з офіційними інструкціями застосування препаратів;

  • перевірити чи не входить ваш препарат до серії ліків, заборонених до продажу.

Відзначимо також, що Кабмін розширить перелік безкоштовних ліків.

Нагадаємо, МОЗ закупить ліків майже на 6 мільярдів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: