З 1 липня МОЗ встановить нові граничні ціни на ліки

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я встановить нові референтні ціни на лікарські препарати за програмою реімбурсації з 1 липня.

Міністерство охорони здоров'я встановить нові референтні ціни на лікарські препарати за програмою реімбурсації з 1 липня.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик під час брифінгу в п'ятницю, 16 червня, повідомляє «Слово і Діло».

Медична реформа-2017: основні зміни і очікувані результатиПолітичний експерт поділився міркуваннями щодо реалізації медичної реформи в Україні та оцінив ініціативи уряду.

«З 1 липня у нас запроваджуються нові референтні ціни - ціни, які будуть встановлені як граничні. І вже з серпня очікуємо, що до програми приєднаються нові виробники - учасники проекту», - сказав він.

Відповідний документ, за словами Ілика, буде оприлюднено на сайті МОЗ 1 липня, після чого почнеться збір заявок від фармвиробників, в тому числі від тих, котрі вже беруть участь в проекті.

При цьому Ілик зазначив, що паралельно з програмою «Доступні ліки» діє постанова №303, яка також дає можливість забезпечити населення необхідними препаратами.

За словами чиновника, до кінця року в програму реімбурсації лікарських засобів будуть введені нові нозології.

Крім того, Ілик повідомив, що до теперішнього часу до програми приєдналася майже кожна третя аптека, в цілому - 5,986 тис. аптек. Приблизна кількість комунальних аптек становить близько 1 тис.

Лідерами-учасниками програми є Вінницька, Львівська, Дніпропетровська, Івано-Франківська і Харківська області, аутсайдери - Чернівецька, Миколаївська, Луганська.

В цілому в рамках програми використано 67 млн ​​грн, що становить 13,5% від загальної суми виділених на «Доступні ліки» коштів. При цьому заступник міністра зазначив, що в разі необхідності уряд в 2017 році може додатково виділити на реалізацію програми 50 млн грн.

Раніше в Мінфіні повідомили, скільки коштів знадобиться на програму реімбурсації.

А 22 листопада 2016 року в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що з часом програма реімбурсації ліків буде розширена. Подивимося, чи зможе оан виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: