Податкова ініціатива Порошенка вдвічі скоротить зростання ВВП – МЕРТ

Читать на русском
Запровадження податку на виведений капітал може призвести до втрати близько 1,2-1,3% ВВП, впевнені в міністерстві.

Запровадження в Україні податку на виведений капітал негативно позначиться на доходах держбюджету і, відповідно, здатності країни обслуговувати зовнішні зобов'язання.

Як пише «Слово і Діло», про ризики податкової ініціативи президента Петра Порошенка йдеться в попередньому проспекті емісії єврооблігацій Мінфіну, пише Інтерфакс-Україна в середу, 24 жовтня.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що у 2018 році буде завершено ремонт дороги Одеса – РеніСказано 31 березня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«За оцінками Міністерства економічного розвитку і торгівлі, запровадження податку може відбитися втратою близько 1,2-1,3% ВВП, що призведе до істотного розширення дефіциту держбюджету і загального скорочення витрат», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, відзначається, що введення такого податку може не відповідати програмі співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про податок на виведений капітал 5 липня. При цьому проект закону містить вимогу визначити компенсатори для покриття бюджетних втрат внаслідок заміни податку на прибуток податком на виведений капітал.

При цьому в Адміністрації президента заявляють, що податок на виведений капітал «позитивно сприймається бізнес-середовищем загалом».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: