Порошенко вніс до Ради закон про податок на виведений капітал

Читать на русском
Президент України Петро Прошенко в середу, 4 липня, вніс до Верховної Ради проект закону України про податок на виведений капітал.

Президент України Петро Прошенко в середу, 4 липня, вніс до Верховної Ради проект закону України «Про податок на виведений капітал».

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив у Twitter.

«Вніс до ВР проект закону «Про податок на виведений капітал». Як це сталося в Естонії, де такий закон уже є чинним. Приємно, що цей законопроект сьогодні під час зустрічі з бізнес-спільнотою мав величезну підтримку», – написав президент.

Як Порошенко порушує КонституціюПрезидент України зобов’язаний підписати ухвалений Верховною Радою проект закону протягом 15 днів або повернути до парламенту. Але на практиці деякі законодавчі ініціативи чекають роками, а інші підписуються в день надходження на Банкову.

Жодної додаткової інформації глава держави не повідомив.

Нагадаємо, що запровадження податку на виведений капітал замість податку на прибуток давно просувається експертним співтовариством.

Ніна ЮжанінаНародний депутат України
Южаніна розробить новий розділ Податкового кодексу - про податок на виведений капіталСказано 29 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Основна ідея податку на виведений капітал полягає в тому, що прибуток, отриманий підприємством, не обкладається податком доти, доки він не виплачується власникам у вигляді дивідендів та прирівняних до них платежів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: