Світовий банк дав свою оцінку податку на виведений капітал

Читать на русском
Запровадження в Україні податку на виведений капітал замість податку на прибуток наразі є неприйнятним через ризик втрати податкових надходжень.

Запровадження в Україні податку на виведений капітал замість податку на прибуток наразі є неприйнятним через ризик втрати податкових надходжень.

Як інформує «Слово і Діло», таку думку висловив провідний економіст представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Фарук Кхан, передає «Інтерфакс-Україна».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що у 2018 році буде завершено ремонт дороги Одеса – РеніСказано 31 березня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Більшість країн оподатковує корпоративний прибуток і лише деякі перейшли до оподаткування розподіленого прибутку. При цьому під час такого переходу багато з цих країн втратили істотну частку доходів від оподаткування прибутку. Така втрата зараз неприпустима для України», – заявив він.

Кхан звернув увагу на той факт, що в найближчій перспективі Україні знадобляться значні обсяги фінансування для обслуговування зовнішніх зобов'язань і покриття фіскальних потреб.

«У такій ситуації Україні потрібно зберегти рівень податкових надходжень», – зазначив він.

Податок на виведений капітал: у чому суть і чому незадоволений МВФ?МВФ рекомендував не вносити на розгляд ВР законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал. Чому – розбирались експерти.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України схвалив законопроект про заміну податку на прибуток аналогом податку на виведений капітал.

Після цього прем’єр-міністр України Володимир Гройсман виступив проти розширення бюджетного дефіциту при запровадженні податку на виведений капітал.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: