Порошенко доведе МВФ ефективність податку на виведений капітал

Читать на русском
Україна зможе переконати Міжнародний валютний фонд у необхідності запровадження податку на виведений капітал.

Україна зможе переконати Міжнародний валютний фонд у необхідності запровадження податку на виведений капітал.

Як інформує «Слово і Діло», про це президент України Петро Порошенко заявив у Вінниці на виступі на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку, яку транслював телеканал «112 Україна».

Чому відклали обіцяний президентом законопроект про податок на виведений капіталКоли податок на виведений капітал замінить сумнозвісний податок на прибуток і чому крупний бізнес в Україні проти цього нововведення, обговорювали в студії UMN.

«На переговорах з МВФ ми обговоримо питання обґрунтування необхідності запровадження податку на виведений капітал, дамо фінансові обґрунтування, ризик втрати ресурсу, компенсації при бюджетному плануванні. Але уявіть собі, наскільки спрощується облік для підприємця. Те, що ти вивів, обклади податком, те, що ти реінвестуєш у виробництво, – нуль оподаткування. Наголошую на тому, що ми зможемо переконати наших партнерів у тому, що це на сьогодні, якщо воно ефективно працює в багатьох країнах, починаючи з Естонії й закінчуючи Грузією, воно працюватиме в Україні. І це суттєво підвищить інвестиційну привабливість нашої держави й кожного регіону», – заявив Порошенко.

Як повідомлялося, Порошенко відклав подання до ВР законопроекту про податок на виведений капітал через позицію міжнародних партнерів.

Нагадаємо, Порошенко на зустрічі з підприємцями під час бізнес-форуму 1 грудня в Києві заявив, що прийшов час обговорити заміну податку на прибуток підприємств податком на виведений капітал. За його словами, зміни в оподаткуванні можуть запровадити з 2019 року й це має стимулювати інвестиції та боротьбу з корупцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: