МВФ жорстко розкритикував податок на виведений капітал

Читать на русском
МВФ наполегливо рекомендував не вносити на розгляд Верховної Ради законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.

МВФ наполегливо рекомендував не вносити на розгляд Верховної Ради законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.

Про це повідомив заступник голови адміністрації президента Дмитро Шимків на своїй сторінці в Facebok, передає «Слово і Діло».

Ніна ЮжанінаНародний депутат України
Южаніна розробить новий розділ Податкового кодексу - про податок на виведений капіталСказано 29 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Адміністрація президента підготувала текст законопроекту та ознайомила з ним представників МВФ.

«МВФ взяв паузу на вивчення законопроекту, і спочатку позитивно відреагував на готовність скорочувати державний бюджет, як компенсатор введення НнВК протягом перших років (нам давно треба це зробити, тому що витрати зростають швидше за доходи)», - написав він.

Неекономне споживання: чи правий МВФ і за яких умов можна підвищити ціни на газ?У МВФ вважають, що різниця в цінах на газ на українському ринку є причиною корупції та неекономного споживання, тому їх необхідно підвищити. Наскільки обґрунтована позиція, оцінили експерти.

«Паралельно тривали розмови з асоціаціями, членами яких є міжнародні транснаціональні корпорації, частина з яких активно виступає проти НнВК», - додав Шимків.

Як повідомив заступник голови адміністрації президента, офіційне внесення законопроекту до Верховної Ради було заплановано на 7 березня, проте, напередодні запланованої зустрічі в АП отримали «жорсткий» лист від МВФ.

Зокрема, у наведеному уривку листа говориться про те, що МВФ висловлює серйозну стурбованість із приводу втрат доходів державного бюджету.

«При відсутності будь-яких надійних компенсаційних заходів, втрати бюджету ще більше підірвуть одну з найважливіших цілей програми підтримки МВФ в Україні: забезпечення фіскальної стабільності», - йдеться в листі.

«Подача цієї пропозиції (заміна податку на прибуток податком на виведений капітал - ред.) відведе нас далі того, щоб мати можливість завершити діючу програму співпраці. Тому ми настійно закликаємо Вас не подавати цей законопроект до парламенту», - заявили в МВФ.

Відзначимо також, що президент Петро Порошенко знає, як переконати МВФ не підвищувати ціни на газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: