Адвокат розповів, що Янукович хоче брати участь у суді

Читать на русском
Янукович, обвинувачений у державній зраді, просить Оболонський райсуд Києва забезпечити його участь у судових дебатах шляхом відеоконференцзвязку та з адвокатом.

Екс-президент Віктор Янукович, обвинувачений у державній зраді, просить Оболонський райсуд Києва забезпечити його участь у судових дебатах шляхом відеоконференцзв'язку й з адвокатом.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив його адвокат Олександр Горошинський на засіданні 23 жовтня.

Справа про держзраду Януковича. Чи буде вирок і коли?Янукович згоден виступити з останнім словом в Оболонському райсуді Києва в межах процедури міжнародної правової допомоги.

Горошинський додав, що згідно із законодавством Росії, для того, щоб він міг на її території надавати правову допомогу Януковичу, він має пройти відповідну процедуру.

Відповідний пакет документів для реєстрації як іноземного адвоката він подав до російського Мін'юсту 18 жовтня, й що наразі «процедура внесення до реєстру триває».

У зв’язку з цим Горошинський просив відкласти розгляд провадження про державну зраду Януковича до моменту проходження відповідної реєстрації його як іноземного адвоката в Росії. Адвокат уточнив, що розгляд документів зазвичай триває 1 місяць.

Прокурори на це відповіли, що два попередніх адвокати Януковича – Віталій Сердюк та Ігор Федоренко – вже мають дозволи на здійснення адвокатської діяльності в Росії, але Горошинський нагадав, що вони вже не є адвокатами екс-президента.

Суд у справі Януковича перенеслиОболонський райсуд Києва переніс засідання в справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича на 22 жовтня, через відсутність адвокатів.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко відзначив, що суд надасть Горошинському «розумний термін для реєстрації, але якщо така реєстрація не відбудеться, то інтереси Віктора Януковича в суді під час відеоконференцзв'язку можуть захищати адвокати Сердюк і Федоренко».

Дев'ятко переніс розгляд справи про державну зраду на 24 жовтня.

Нагадаємо, Януковича звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу: державна зрада, пособництво в умисних діях, вчинених із метою зміни меж території та державного кордону України, та пособництво у веденні агресивної війни. Прокуратура вимагає засудити екс-президента до 15 років в'язниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: