У справі про держзраду Януковича з'явився новий адвокат

Читать на русском
Екс-президенту Віктору Януковичу, якого підозрюють у державній зраді, буде наданий державний захисник.

Суд вирішив надати екс-президенту Віктору Януковичу, якого підозрюють у державній зраді, державного захисника.

Як передає «Слово і Діло», про це на засіданні Оболонського районного суду Києва оголосив суддя Владислав Дев’ятко.

Він пояснив, що таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що адвокати Януковича самоусунулися від участі в судових дебатах і самовільно залишили судове засідання.

«Суд ухвалив доручити регіональному центру надання безоплатної вторинної правової допомоги у Києві з метою забезпечення права на захист обвинуваченого у судових дебатах невідкладно призначити адвоката для захисту обвинуваченого Віктора Януковича», - сказав суддя Дев'ятко.

Новий адвокат має прибути до суду на 10:00 1 серпня.

Суд також постановив забезпечити «безперервну участь призначеного захисника незалежно від подальшої участі у судових засіданнях захисників, обраних обвинуваченим".

Після цього слова дали новому адвокату Януковича Олександру Байдику. Він просив надати йому матеріали справи, щоб мати змогу брати участь у судових дебатах, і дати час на ознайомлення з ними.

Дев'ятко запевнив, що всі необхідні матеріали йому нададуть.

«(Клопотання - ред.) про час на ознайомлення ми розглянемо завтра. Завтра виступить прокурор. І ми з вами і з захисником з центру вирішимо, скільки треба часу на підготовку. Це також буде залежати від того, скільки треба часу для підготовки до дебатів захиснику за призначенням», - сказав Дев'ятко.

Після цього суддя оголосив перерву до 10 ранку 1 серпня.

Як відомо, дебати у справі про держзраду Януковича перенесли.

Януковичу інкримінують три статті Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада), ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: