Оприлюднили листа Януковича до Путіна про введення військ

Читать на русском
В Оболонському районному суді Києва оприлюднили текст листа колишнього президента Віктора Януковича голові РФ Володимиру Путіну з проханням ввести війська на територію України.

В Оболонському районному суді Києва оприлюднили текст листа колишнього президента Віктора Януковича голові РФ Володимиру Путіну з проханням ввести війська на територію України.

Україна виграла суд щодо «боргу Януковича». Що це означає на практиці?Україна виграла апеляцію в суді Лондона на три мільярди доларів перед Росією (так званий борг Януковича).

Про це в понеділок, 8 жовтня, повідомляє Цензор, пише «Слово і Діло».

Зокрема, в листі Янукович посилається на сьому статтю договору про дружбу між Україною і РФ про надання допомоги для «відновлення конституційного порядку в країні і введення миротворчої місії».

«Користуючись нагодою, звертаюся до вас із пропозицією провести двосторонні консультації, згідно зі статтею 7 договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і РФ, і обговорити можливість використання окремих підрозділів ЗС РФ для відновлення миру та правопорядку на території України», - йдеться в листі .   До того ж, в листі екс-президент називає події кінця 2013 - початку 2014 років «антиконституційним збройним державним переворотом».

Також у додатку до листа Янукович написав заяву, в якій офіційно просив використовувати ВС РФ для «відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення України».

Раніше СБУ звинуватила сина Януковича в організації провокацій.

Також нагадаємо, що суд Києва викликав Януковича на засідання у справі про держзраду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: