РПЦ розірвала зв'язки з Константинополем

Читать на русском
Російська православна церква (РПЦ) ухвалила рішення про повний розрив з Константинопольським патріархатом.

Російська православна церква (РПЦ) ухвалила рішення про повний розрив з Константинопольським патріархатом.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив 15 жовтня голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон.

Україна отримала автокефалію. Завдяки чому та чи є ризик релігійної війни?11 жовтня за підсумками засідання Синоду було оголошено, що Константинополь продовжує процедуру надання автокефалії українській церкві.

«Це було вимушене рішення, але іншого рішення не міг ухвалити наш Священний Синод, оскільки до цього вела вся логіка останніх дій Константинопольського патріархату», - цитує «РІА Новини» митрополита.

З 13 по 15 жовтня 2018 року відбувся візит Святійшого патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Білорусь. Головною темою засідання Синоду стала оцінка дій Константинопольського патріархату в Україні і вироблення заходів РПЦ.

Нагадаємо, 11 жовтня священний Синод Константинопольського патріархату зняв анафему з предстоятеля Української православної церкви (УПЦ) Київського патріархату Філарета.

Також своїм рішенням Синод підтримав продовження надання автокефалії України. Зокрема, документ підтверджує вже ухвалене рішення про те, що Вселенський Патріархат приступає до надання автокефалії церкві України.

Крім того, повідомлялося, що Вселенський Патріарх продовжує процедуру надання томосу Українській православній церкві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: