Екзархи приступили до останнього етапу щодо автокефалії

Читать на русском
Екзархи Вселенського патріарха повернулися зі Стамбула в Україну, щоб продовжити роботу над останнім етапом надання українській церкві томосу.

Екзархи Вселенського патріарха повернулися зі Стамбула в Україну, щоб продовжити роботу над останнім етапом надання українській церкві томосу.

Як пише «Слово і Діло», про це заявили екзархи Вселенського патріарха Варфоломія на зустрічі з президентом Петром Порошенком у вівторок, 16 жовтня.

Розпочався вирішальний Синод щодо автокефалії. Що далі та з чим будуть проблеми?У Стамбулі розпочалося засідання Синоду Константинопольського патріархату, на якому можуть затвердити томос про автокефалію української церкви. Збори вищої церковної ієрархії триватимуть із 9 до 11 жовтня.

«Ми повернулися, щоб продовжити роботу над останнім етапом, який приведе нас до об'єднавчого собору та до вручення новому предстоятелю остаточного документа – томосу – про незалежність автокефалії Української православної церкви», – йдеться в повідомленні.

Екзархи сподіваються на співпрацю, зокрема з представниками УПЦ КП і Української автокефальної православної церкви, включно з ієрархами, духовенством і мирянами.

Раніше РПЦ оголосила про припинення відносин із Константинопольським патріархатом через рішення про надання автокефалії Українській церкві.

Петро Порошенко заявив, що рішенням про розрив з Константинопольським патріархатом РПЦ поставила себе на шлях самоізоляції та конфлікту з усім світовим православ'ям.

Також повідомлялося, що найближчими днями Петро Порошенко зареєструє законопроект, яким пропонується передати в постійне користування Вселенському патріарху Андріївську церкву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: