Константинополь вирішив не розривати відносини з РПЦ

Читать на русском
В екзархаті додали, що всі православні віруючі можуть брати повну участь у літургійному житті і церковних таїнствах в його парафіях.

Константинопольський патріархат не буде розривати відносини з Російською православною церквою.

Про це йдеться в зверненні екзархату російських парафій Вселенського патріархату в Західній Європі, пише «Слово і Діло».

Чому РПЦ розірвала відносини з Константинополем?Синод Російської православної церкви ухвалив рішення повністю розірвати відносини зі Вселенським патріархатом Константинополя.

«Дорогі Брати й Сестри, сповіщаємо вас про те, що наша Архієпископія-Екзархат, яка перебуває в юрисдикції Вселенського патріархату, полягає в повному спілкуванні з усією Православною церквою. Також сповіщаємо вас про те, що Вселенський патріархат не переривав спілкування з Московським патріархатом і продовжує його поминати в порядку, вставновленому в диптиху», – йдеться в зверненні.

В екзархаті додали, що всі православні віряни можуть брати повну участь у літургійному житті й церковних таїнствах в його парафіях.

11 жовтня Синод Константинопольського патріархату ухвалив історичне рішення про скасування акту про тимчасову передачу Московському патріархату Київської митрополії, створенні в Києві стравропігіі і визнання канонічними предстоятелів УПЦ КП та УАПЦ, що є важливою віхою на шляху надання автокефалії Української церкви.

15 жовтня Синод РПЦ ухвалив рішення відмовитися від євхаристійного спілкування з Константинополем через підготовку Фанаром автокефалії Української православної церкви. Тепер за молитву в «заборонених» храмах Константинопольського патріархату священнослужителів Російської православної церкви чекає покарання, а віряни будуть зобов'язані покаятися в цьому гріху на сповіді.

Також нагадаємо, що слідом за РПЦ про розрив відносин із Константинополем заявила Білоруська православна церква.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: