У РПЦ відреагували на рішення Константинополя щодо України

Читать на русском
Рішення Константинополя завдадуть катастрофічний шкоду, в першу чергу, православним віруючим в Україні.

Рішення Константинополя завдадуть катастрофічної шкоди, в першу чергу, православним віруючим в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі Кирила священик Олександр Волков.

Автокефалія для України: чим погрожує Московський патріархатВселенський патріарх Варфоломій не визнає московської церковної юрисдикції над Україною. Більше про ситуацію розповіли експерти.

«Ситуація, з якою ми зараз стикаємося, абсолютно безпрецедентна і абсолютно для всіх нова. Це повний розрив з традицією і сприйняттям церковності», - сказав він в ефірі телеканалу «Спас».

Своєю чергою голова Синодального відділу Московського патріархату із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда назвав те, що відбувається спробою підриву основ канонічного устрою всього православ'я.

«Те, що ми стоїмо за півкроку від якихось надзвичайно, як мінімум, драматичних наслідків - абсолютно очевидно», - наводить його слова РІА «Новости».

11 жовтня Синод Константинопольського патріархату підтвердив, що приступив до надання автокефалії церкви в Україні. Зокрема, було оголошено про зняття анафеми і відновлення в сані голів неканонічних церков - Київського патріархату і Української автокефальної церкви - Філарета Денисенка і архієпископа Макарія Малетича відповідно. Крім того, Константинополь скасував рішення від 1686 року про передачу Київської митрополії Московському патріархату.

Президент України Петро Порошенко заявив, що рішення про надання автокефалії православної церкви в Україні вже ухвалено.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: