Прем'єр Британії відкинула всі пропозиції ЄС щодо Brexit

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що Лондон досі не отримав від ЄС жодної прийнятної пропозиції щодо Brexit.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що Лондон досі не отримав від ЄС жодної прийнятної пропозиції щодо Brexit.

За підсумками неформального саміту ЄС в Зальцбурзі вона не виключила, що Британія може і зовсім обійтися без операції з Євросоюзом, якщо пропозиції не будуть її влаштовувати, пише «Слово і Діло».

Мей поставила депутатів перед вибором щодо BrexitМей пропонує британським депутатам вибрати або її пропозицію щодо угоди з ЄС, або ніякої угоди з Brexit.

«Якщо не буде угоди по угоді, ухваленої для Сполученого Королівства, то ми готуємося до no-deal», - сказала Мей журналістам, її виступ транслювався на сайті Єврокомісії.

Прем'єр підкреслила, що на даний момент не бачить зустрічної пропозиції, яка б поважала цілісність Британії, а також підсумки референдуму.

За її словами, найближчим часом Лондон представить ЄС свою пропозицію щодо кордону з Ірландією.

Мей також знову виключила можливість другого референдуму щодо Brexit, зазначивши, що британці вже зробили свій вибір.

«Ми вийдемо (з ЄС) в березні 2019 року. І другого референдуму не буде. Люди зробили свій вибір, і мій обов'язок як прем'єр-міністра, уряду і парламенту забезпечити цей вибір», - заявила вона.

Раніше канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що переговори Великобританії і ЄС щодо Brexit будуть завершені в жовтні поточного року. Він також висловив надію, що фінальну межу вдасться підвести в жовтні без реалізації «жорсткого сценарію».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: