«Укренерго» управлятимуть із Міненергетики

Читать на русском
Повноваження з управління Укренерго передано заступинику міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості повідомило, що повноваження з управління НЕК «Укренерго» передано голові Комісії з реорганізації цього підприємства.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Міненерго.

Які теми хвилюють міністра енергетики НасаликаІгор Насалик виконав лише 21 відсоток своїх обіцянок. Найкраще міністру даються запевнення на тему споживання та обліку ресурсів.

Головою комісії на даний момент є заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика Михайло Близнюк.

Також Комісія з реорганізації (перетворення) «Укренерго» визначила нову дату оцінки майна підприємства — 31 жовтня 2018 року.

Це означає, що оцінка майна має бути складена саме на цю дату, а відповідно необхідно проводити нову інвентаризацію, оцінку та аудиторську перевірку звітності компанії.

Це може призвести до значного перенесення термінів корпоратизації «Укренерго», а саме – перетворення компанії з державного підприємства на Приватне акціонерне товариство.

Раніше Кабінет міністрів затвердив наглядову раду НЕК «Укренерго» в складі чотирьох незалежних членів і трьох представників від держави.

«Укренерго» здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке знаходиться в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Раніше стало відомо, що НАЗК внесло приписи міністру енергетики.

Також «Слово і Діло» писало, що Насалик назвав суму заборгованості перед шахтарями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: