Насалик назвав суму заборгованості перед шахтарями

Читать на русском
Заборгованість перед шахтарями становить близько 350 мільйонів гривень. Погашення заборгованості перед шахтарями планують почати з понеділка, заявив міністр Насалик.

Заборгованість перед шахтарями становить близько 350 мільйонів гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 21 вересня, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

«Заборгованість на сьогодні становить 348,1 млн грн. Це заборгованість з різниці в собівартості. Закон, про який ви сказали, прийнятий, але ми зараз шукаємо разом з Мінфіном джерела наповнення цього закону. На сьогодні ми склали загальну схему», - розповів міністр.

Він додав, що з понеділка повинні початися виплати шахтарям.

«Я думаю, з понеділка ми почнемо спільні проплати за різницею собівартості продукції. Поточна плата за відроджене вугілля здійснюється 100%», - повідомив Насалик.

Як повідомлялося, гірники деяких шахт продовжують страйкувати через невиплачені зарплати. Так, 12 вересня гірники шахти №9 Нововолинська прийшли з шинами і бочками пікетувати будівлю держпідприємства Волиньвугілля.

Нагадаємо, в серпні президент Петро Порошенко підписав закон, яким шахтам додатково виділяється 1,4 млрд грн дотацій для погашення заборгованості із зарплати гірникам. Напередодні закон набрав чинності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: