НАЗК внесло приписи міністру енергетики

Читать на русском
Нацагентство внесло приписи міністру Ігорю Насалику та чиновники Фонду державного майна щодо підприємства Первомайськвугілля.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику та в. о. голови Фонду державного майна Віталію Трубарову.

Відповідне рішення ухвалили за результатами позапланових перевірок на державному підприємстві «Первомайськвугілля» та у Фонді держмайна, повідомляє НАЗК, інформує «Слово і Діло».

Які теми хвилюють міністра енергетики НасаликаІгор Насалик виконав лише 21 відсоток своїх обіцянок. Найкраще міністру даються запевнення на тему споживання та обліку ресурсів.

Нацагентство встановило, що керівництво «Первомайськвугілля» порушило вимоги частини 5 статті 62 та частини 1 статті 64 закону «Про запобігання корупції»: до 1 червня 2018 року в структурі держпідприємства не було посади відповідального за реалізацію антикорупційної програми (уповноваженого).

НАЗК вимагає проведення службового розслідування з метою виявлення причин відсутності уповноваженого в структурі ДП «Первомайськвугілля».

Також за результатами перевірки внесений припис в. о. голови ФДМ України.

«Посадові особи Фонду не організували проведення спеціальної перевірки щодо переможця конкурсу на посаду, яка передбачає зайняття відповідального або особливо відповідального становища», – пояснюють у НАЗК.

Нацагентство вимагає усунути виявлені порушення та провести службове розслідування з метою виявлення причин, що сприяли невиконанню посадовими особами ФДМ вимог частини 1 статті 56, частин 1 та 3 статті 57 закону «Про запобігання корупції», й вжити заходів у встановленому порядку.

Приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Нагадаємо,стало відомо, коли Омелян прийде на допит до Холодницького.

Також міністр Полторак пообіцяв подати у відставку, якщо буде доведена корупція в діях його заступника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: