Кабмін визначився з членами наглядової ради «Укренерго»

Читать на русском
Уряд на засіданні в середу затвердив наглядову раду НЕК Укренерго у складі чотирьох незалежних і трьох представників від держави.

Уряд на засіданні в середу затвердив наглядову раду НЕК «Укренерго» в складі чотирьох незалежних і трьох представників від держави.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

До складу НР увійшли екс-глава представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, екс-президент і виконавчий директор Energinet (Данія) Педер Андреасен, виконавчий директор французької Академії технологій, що має досвід роботи в EDF, Elf Aquitaine, Total і комісії з атомної енергії Франції Олів'є Апперт, співзасновник і директор DFC Economics (Італія), який має досвід роботи в оператора магістральних мереж TERNA Rete Elettrica Nazionale і Enel, Луїджі де Франсіско.

Державу в раді НЕК представлятимуть заступник держсекретаря Кабміну Сергій Кушнір, державний секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості Максим Немчінов і радник віце-прем'єра Олександр Поплавський.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України наприкінці листопада 2017 року схвалив перетворення держпідприємства НЕК «Укренерго» на приватне акціонерне товариство (ПрАТ), 100% акцій якого належать державі. Згідно з ухваленим розпорядженням, усе майно, що перебуває на балансі ДП, забезпечує цілісність об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України, диспетчерське управління, магістральні та міждержавні мережі, закріплюється за ПрАТ і не підлягає відчуженню.

Підписаний у середині вересня 2017 року міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом новий статут НЕК «Укренерго» передбачає створення в компанії незалежної наглядової ради в складі семи членів, з яких чотири – незалежні.

«Укренерго» здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, що перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: