«Укренерго» оголосило про початок інвестиційного спору з Росією

Читать на русском
Держкомпанія Укренерго офіційно повідомила Російській Федерації про інвестиційний спір щодо активів компанії в анексованому Криму.

Держкомпанія «Укренерго» офіційно повідомила Російську Федерацію про інвестиційний спір щодо активів компанії в анексованому Криму.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив голова «Укренерго» Всеволод Ковальчук на своїй сторінці в Facebook.

Конверти отримали міністр закордонних справ Сергій Лавров, міністр фінансів Антон Силуанов, міністр юстиції Олександр Коновалов, прем’єр-міністр Дмитро Медведєв і президент Росії Володимир Путін.

«Укренерго» у цій справі представляють юристи міжнародної юридичної компанії Covington & Burling LLP, яка раніше допомагала подати аналогічний позов Національній акціонерній компанії Нафтогаз України.

Ковальчук відзначив, що якщо «Укренерго» не вдасться врегулювати спір мирним шляхом до кінця вересня, компанія зможе подати позов у Міжнародний арбітраж проти Росії, як це вже зробив Нафтогаз.

Спір «Нафтогазу» та «Газпрому»: що вирішив Стокгольмський арбітраж і в чому побоюванняПрезидент України назвав рішення Стокгольмського арбітражу історичною перемогою. Оцінили спір Нафтогазу та Газпрому експерти.

Позов буде стосуватися не лише майна, яке компанія втратила через анексію півострова, але й доходів, які недоотримало «Укренерго».

«Тільки наша кримська електромережа коштує близько $1 млрд. Це тисячі ліній електропередачі, десятки електричних підстанцій та багато чого ще, не кажучи вже про два пансіонати, де раніше оздоровлювалися українські енергетики», - відзначив Ковальчук.

Нагадаємо, економічні втрати України від агресії Росії в Криму і на Донбасі склали не менше 100 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: