У Кабміні відзвітували про надходження від «малої приватизації»

Читать на русском
В Україні вже успішно проведені понад 100 аукціонів із малої приватизації, в результаті чого до держбюджету надійшло 173 мільйони гривень.

Проведення малої приватизації в Україні принесло до державного бюджету 173 мільйони гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів зобов'язаний здійснити прозору приватизацію державних підприємствСказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зокрема, Саєнко доповів, що до продажу запропоновані вже 1057 об'єктів малої приватизації, а успішно були проведені понад 100 аукціонів, у результаті чого до держбюджету надійшло 173 млн грн.

Як розповів міністр, продаж об'єктів із переліку малої приватизації на прозорих аукціонах дозволив у десятки разів збільшити ціну з продажу порівняно зі стартовою.

«За статистикою, ми лише місяць, як запустили прозорі аукціони малої приватизації, коли чиновник не має до цього стосунку. Наприклад, уже один з об'єктів виставлявся за 35 тисяч гривень, а ми продали його за 1,123 мільйона гривень, і вартість об'єкта збільшилася в 32 рази», – підкреслив Саєнко.

Раніше повідомлялося, що в електронній системі ProZorro.Продажі за перший місяць проведення малої приватизації відбулися 74 успішних аукціони з продажу об'єктів, які принесли державі 85,6 млн грн.

Нагадаємо, 28 серпня відбувся перший аукціон з продажу об'єкта малої приватизації в системі Prozorro.Продажі. За його підсумками вартість нежитлового приміщення в Києві зросла майже в два з половиною рази – до 19,5 млн гривень.

Раніше в липні стало відомо про старт малої приватизації через ProZorro. Зокрема, ФДМ підписав договори з 18 авторизованими операторами електронної торгової системи ProZorro для продажу об'єктів малої приватизації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: