Порошенко відреагував на передачу Андріївської церкви Вселенському патріархату

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко подякував депутатам Верховної Ради, які підтримали рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріархату.

Президент України Петро Порошенко подякував депутатам Верховної Ради, які підтримали рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріархату.

Чи отримає Україна томос та як це вплине на президентські рейтинги?У Стамбулі триває засідання Синоду Константинопольського патріархату щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

Про це глава держави написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні (18 жовтня – ред.) ми ще на крок наблизилися до мети – отримання томосу про автокефалію Православної церкви в Україні. Спасибі Верховній Раді, яка підтримала відповідний мій законопроект», – написав він.

Президент підкреслив, що відповідний крок сприятиме зміцненню зв'язків України зі світовим православ'ям.

«Україна повертається до активного спілкування зі світовим православ'ям. Представництво Вселенської патріархії, яка є Церквою-матір'ю, сприятиме зміцненню таких зв'язків і підтримки України під час створення незалежної Помісної Православної Церкви. Андріївська церква передається Константинопольському Престолу Святого Андрія в користування для роботи його представництва», – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила рішення передати Андріївську церкву в користування Вселенському патріархату 237 голосами депутатів.

Раніше Київрада заборонила будівництво готелю на Андріївському узвозі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: