Порошенко вніс до Ради законопроект про передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про передачу Андріївської церкви в Києві Вселенському патріарху.

Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про передачу Андріївської церкви в Києві Вселенському патріарху.

Чи отримає Україна томос та як це вплине на президентські рейтинги?У Стамбулі триває засідання Синоду Константинопольського патріархату щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

Про це йдеться на сайті українського парламенту, пише «Слово і Діло». Законопроект визначений президентом як невідкладний.

На даний момент Андріївська церква є діючою церквою Української автокефальної православної церкви (УАПЦ). Митрополит УАПЦ Макарій вже заявив про згоду із передачею храму Константинополю.

Раніше представник Порошенка в парламенті Ірина Луценко заявила, що найближчим часом президент внесе до Верховної Ради ініціативу про передачу Андріївської церкви у постійне користування Вселенському патріарху. Сам Порошенко заявив, що рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху погоджено з церковними ієрархами.

Раніше повідомлялося, що глава УАПЦ готовий передати Андріївську церкву Вселенському патріархату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: