В УПЦ КП прокоментували слова митрополита Австрійського щодо томосу

Читать на русском
Митрополит Австрійський не знає, вирішать чи відкладуть питання надання Українській православній церкві автокефалії.

Речник УПЦ КП владика Євстратій Зоря спростував новину про те, що митрополит Австрійський і екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) повідомив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки відкладене.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Процес щодо томосу вийшов на фінішну пряму. Чого чекати від РФ та чи є загроза для Донбасу?Процес ухвалення рішення Вселенським патріархатом про автокефалію для Української помісної православної церкви вийшов на фінішну пряму.

За словами речника УПЦ КП, Австрійського митрополита спитали зранку, до доповіді екзархів і до того, як, власне, в Синоді розпочалося обговорення української теми.

«Тож митрополит ніяк не міг до розгляду питання вже заявити про рішення, що справу нібито «відклали». Але комусь не терпиться терміново зробити «першу шпальту з сенсаційним заголовком», – пояснив речник.

Також він додав, що обговорення українського питання продовжиться й у четвер, 11 жовтня.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що митрополит Австрійський і екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) повідомив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки відкладене.

Як відомо, засідання Синоду Константинопольського патріархату відкрилося у вівторок, 9 жовтня, в Стамбулі. Наступне засідання Синоду Вселенського патріархату відбудеться з 9 до 11 листопада.

Водночас один з екзархів, які нещодавно були в Україні, архієпископ Данило Памфілії зі США, заявив, що православні церкви в Україні готові об'єднатися.

Нагадаємо, патріарх Філарет спрогнозував терміни отримання томосу.

Раніше президент України Петро Порошенко розповів про процес надання автокефалії Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: