Вілкула та Колєснікова не позбавили недоторканності: хто з нардепів провалив свої обіцянки

Читать на русском
Нардепи лише й говорять, що потрібно скасувати депутатську недоторканність. Але в Раді не змогли проголосувати вже за три подання генпрокурора.
Слово і Діло

Верховна Рада України вчора, 16 жовтня, не змогла зняти депутатську недоторканність із Дмитра Колєснікова та Олександра Вілкула. Для ухвалення постанови просто не вистачило голосів. Відзначимо, що попереднього пленарного тижня аналогічна історія сталася зі спробою притягнути до кримінальної відповідальності Сергія Дунаєва. При цьому народні депутати постійно говорять про необхідність скасувати недоторканність. «Слово і Діло» дивилося, хто цього разу провалив свої обіцянки.

Постанова про зняття недоторканності з Вілкула набрала лише 137 голосів, у випадку з Колєсніковим – 163 голоси.

Зняття недоторканності з Дунаєва: нардепи втратили шанс виконати свої обіцянкиДеякі нардепи обіцяли підтримувати будь-які подання ГПУ на зняття недоторканності, але постанова щодо Сергія Дунаєву чомусь не набрала голосів.

Минулого року голосувати за будь-які подання генпрокурора про зняття недоторканності обіцяв Ігор Лапін. До вчорашніх голосувань у нього з виконанням обіцянки все йшло добре. За постанову щодо Вілкула нардеп проголосував, а на голосуванні щодо Колєснікова був відсутній із невідомих причин. Тому обіцянку свою провалив.

Аналогічні обіцянки давали Антон Геращенко та Іван Вінник. Геращенко не голосував і за Дунаєва, а вчора підтримав лише подання генпрокурора щодо Колєснікова, а Вінник, навпаки, лише щодо Вілкула.

Не голосував за обидва подання вчора Дмитро Андрієвський. Хоча минулого року також заявляв, що готовий підтримати їх усі. Юрій Бублик та Олексій Рябчин підтримали лише по одній постанові. При цьому раніше запевняли, що голосуватимуть за всі.

Іван Крулько та Юлія Тимошенко обіцяли, що «Батьківщина» голосуватиме за всі подання на зняття недоторканності. Вони свої обіцянки провалили ще в результаті голосування за Дунаєва. І вчора фракція дала мінімальну кількість голосів за постанови. Крулько підтримав лише притягнення до відповідальності Вілкула, а Тимошенко була відсутня в сесійній залі в обох випадках.

Нагадаємо, «Слово і Діло» досліджувало, як відрізняється депутатська недоторканність в інших країнах та в Україні.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: