Колєснікова не змогли позбавити недоторканності: як голосувала Рада

Читать на русском

Верховна Рада України сьогодні, 16 жовтня, провалила ще одну постанову про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата – на цей раз Дмитра Колєснікова («Опозиційний блок»). Відзначимо, нардепа підозрюють у незаконному відчуженні майна науково-дослідного комплексу.

Постанову підтримали лише 163 парламентарія, «проти» висловилися 30, один утримався (Леонід Козаченко з БПП), 81 – не голосував.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» дала 61 голос «за», не голосували 29 осіб, ще 44 були відсутні. З «Народного фронту» зняття недоторканності з Колєсникова підтримали 40 депутатів, не голосували – 15, відсутні – 25.

З «Опозиційного блоку» очікувано більшість голосів були «проти» – 29, 10 членів фракції не голосували і 4 були відсутні. «Самопоміч» підтримала постанову 18 голосами, «Батьківщина» – 8, Радикальна партія – 9.

Лише один голос «за» був від групи «Воля народу», інші не голосували або були відсутні. «Відродження» не дала не одного голосу, тільки Андрій Шипко висловився «проти», інші участі в голосуванні не брали. Позафракційні депутати дали 26 голосів за постанову.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, сьогодні парламент не зміг позбавити недоторканності Олександра Вілкула.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: