Рада не змогла зняти недоторканність із Дунаєва: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна Рада України не змогла ухвалити постанову про притягення Сергія Дунаєва («Опозиційний блок») до кримінальної відповідальності. Його підозрюють у декларуванні недостовірної інформації.

За постанову проголосували лише 125 народних депутатів із 225 мінімально необхідних. «Проти» виступили 34 нардепа, утрималися – 10, не голосували – 107.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» змогла дати лише 42 голоси «за», три депутати утрималися, 29 не голосували, 51 – був відсутній. З «Народного фронту» постанову підтримали 22 члени фракції, 6 – утрималися, 25 – не голосували, 28 – були відсутні.

«Самопоміч» дала 16 голосів за зняття недоторканності з Дунаєва, Радикальна партія та «Батьківщина» – по 7. Із «Волі народу» та «Відродження» «за» не було жодного голосу.

«Опозиційний блок» майже всім складом виступив проти такого рішення: 32 голоси із 43. Постанову підтримав 31 позафракційний депутат.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, наприкінці вересня парламент підтримав проект постанови про порядок подальшої роботи над президентським законопроектом про зняття недоторканності з народних депутатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: