Голова УАПЦ готовий передати Андріївську церкву Вселенському патріархату

Читать на русском
Митрополит Макарій готовий пожертвувати кафедральним собором, якщо УАПЦ буде входити в помісну православну церкву.

Голова Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) митрополит Макарій готовий передати в користування Вселенському патріарху Андріївську церкву в Києві.

Про це повідомляє ZIK у середу, 17 жовтня, пише «Слово і Діло».

Порошенко прокоментував передачу Андріївської церкви Вселенському патріархуПорошенко заявив, що рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху погоджене з церковними ієрархами.

За словами Макарія, до 2015 року Андріївська церква була в підпорядкуванні УАПЦ. Після цього договір оренди закінчився й собор почали реконструювати. Зараз цим храмом займається держава.

«Звернулися до мене, чи згоден я надати Андріївську церкву. Я сказав, якщо УАПЦ входитиме до помісної православну церкву, то ми згодні, тому що я не можу не бути послідовним. Коли я згадую патріарха і йду назустріч, то треба жертвувати один кафедральний собор, і ми жертвуємо цим», – сказав митрополит Макарій.

Напередодні стало відомо, що президент Петро Порошенко пропонуватиме парламенту передати Андріївську церкву в Києві в постійне користування Вселенському патріарху. Про це повідомила представник президента у Верховній Раді, нардеп від БПП Ірина Луценко під час Погоджувальної ради.

Раніше Порошенко провів першу зустріч з екзархами Вселенського патріархату після рішення Константинополя щодо українського питання, ухваленого на Синоді минулого тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: