Порошенко прокоментував передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху

Читать на русском
Порошенко заявив, що рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху погоджене з церковними ієрархами.

Президент Петро Порошенко заявив, що рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху погоджене з церковними ієрархами та сприятиме прискоренню отримання томосу про автокефалію Української православної церкви.

Як пише «Слово і Діло», про це він розповів під час робочої поїздки на Львівщину, де відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки, передає «Укрінформ».

Порошенко відреагував на розрив відносин РПЦ із КонстантинополемПрезидент України Петро Порошенко прокоментував розрив РПЦ відносин із Константинополем через підготовку автокефалії Української православної церкви.

«Для того, щоб у Церкви-Матері Вселенського патріарха була церква, де він зможе молитися, де будуть проходити служби Божі Вселенського патріархату, за погодженням із церковними ієрархами ухвалили це рішення, і я збираюся ініціювати це питання в парламенті», – сказав президент.

За його словами, це рішення сприятиме прискоренню отримання томосу.

Як повідомлялося, 16 жовтня представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що найближчими днями Петро Порошенко зареєструє законопроект, яким пропонується передати у постійне користування Вселенському патріарху Андріївську церкву.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії українській церкві.

Також Синод зняв анафему з голови УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: