РПЦ погрожує Єрусалимському патріархату через Україну

Читать на русском
РПЦ має намір призупинити служіння в Храмі гробу Господнього, якщо Єрусалимський патріархат підтримає Константинопольський в рішенні надати автокефалію УПЦ.

РПЦ має намір призупинити служіння в Храмі гробу Господнього, якщо Єрусалимський патріархат підтримає Константинопольський у рішенні надати автокефалію УПЦ.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив секретар Російської духовної місії в Єрусалимі ігумен Никон, повідомляє РІА «Новости».

РПЦ розірвала відносини з Константинополем. Що це означає та чому піде на користь Україні?Синод Російської православної церкви ухвалив рішення повністю розірвати відносини зі Вселенським патріархатом Константинополя.

«Якщо Єрусалимський патріархат стане на бік Константинопольського патріархату і, як наслідок, дозволить «філаретівцям» служити на Гробі Господньому та в інших своїх храмах на Святій землі, то тоді нам доведеться призупинити служіння з ними», – сказав він.

«Фактично, це буде продовження скандалу, й, скоріш за все, я так припускаю, що доведеться й із Єрусалимським патріархатом тоді припиняти спілкування, тому що в такому разі вони стануть на бік розкольників», – додав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтвердив намір надати українській церкві автокефалію, зняв анафему з патріарха Української православної церкви КП Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія, позбавив московського патріарха права висвячувати київського митрополита.

15 жовтня Синод Російської православної церкви визнав неможливим її подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: