Клімкін прокоментував рішення Синоду Вселенського Патріархату

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав рішення Синоду Вселенського Патріархату справжньою духовною демократією.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав рішення Синоду Вселенського Патріархату відновити в канонічному сані предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія «справжньою духовною демократією».

Як пише «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Розпочався вирішальний Синод щодо автокефалії. Що далі та з чим будуть проблеми?У Стамбулі розпочалося засідання Синоду Константинопольського патріархату, на якому можуть затвердити томос про автокефалію української церкви. Збори вищої церковної ієрархії триватимуть із 9 до 11 жовтня.

«Всі радіємо рішенню Синоду про надання Україні томосу. Але хочу, щоб ми не недооцінювали важливість іншого аспекту – повернення до канонічності всіх православних християн України. Насправді, в цьому і є справжня духовна демократія. Всі ми рівні перед Богом. І будемо говорити один з одним на рівних. З повагою до себе й до кожного», – зазначив Клімкін.

Нагадаємо, вчора священний Синод Константинопольського патріархату зняв анафему з предстоятеля Української православної церкви (УПЦ) Київського патріархату Філарета.

Також своїм рішенням Синод підтримав продовження надання автокефалії України. Зокрема, документ підтверджує вже ухвалене рішення про те, що Вселенський Патріархат приступає до надання автокефалії церкві України.

Крім того, повідомлялося, що Вселенський патріарх продовжує процедуру надання томосу Українській православній церкві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: