США не виключили нової угоди з Іраном

Читать на русском
Спецпредставник США у справах Ірану Брайан Хук заявив, що Вашингтон готовий укласти з Іраном альтернативну операцію щодо ядерної програми.

Спецпредставник США у справах Ірану Брайан Хук заявив, що Вашингтон готовий укласти з Іраном альтернативну операцію щодо ядерної програми замість Спільного всеосяжного плану дій, від якого президент Дональд Трамп відмовився в травні.

Як зазначив Хук, новий договір повинен враховувати всі заклопотаності Вашингтона з питань ракетної програми Тегерана.

«Ми вирішили покинути угоду, тому що Іран не заслужив довіри міжнародної спільноти, винесення ракетної програми Ірану за дужки ядерної угоди було великою помилкою», - сказав він.

За його словами, США готові зробити дуже багато в обмін на нову угоду, проте хочуть бачити його в форматі договору про нерозповсюдження, так як «загроза ракетної програми Ірану стає все більш небезпечною - в Ємені, Іраку, Сирії».

«Ми працюємо дуже щільно з нашими партнерами на Близькому Сході в пошуку такої угоди, яка б реагувала на всі дії Ірану, щоб ситуація з безпекою на Близькому Сході значно покращилася», - уклав Хук.

Раніше він заявив про готовність президента Дональда Трампа продовжувати діалог з Тегераном, незважаючи на розірвання ядерної угоди. Умовою для подальших переговорів є серйозне бажання Ірану «змінити свою поведінку».

Нагадаємо, держсекретар Майк Помпео заявив про рішення США припинити дію договору про дружбу з Іраном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: